Alsóörs, Szent István utca 40.      +36 70 236 16 93

Ha van tökéletes egymásra találás, akkor ez az: néhány évvel ezelőtt Márffy Bence, a szomszédos Lovas községben élő gazda – megelégelve a felvásárlók fölényeskedését – azzal hívott fel, hogy nem érdekelne-e borjúhús. Persze, hogy érdekelt, hiszen hosszú évek eredménytelen keresgélése után pont kezdett szertefoszlani az utolsó reményem is arra nézvést, hogy valaha is jó minőségű borjúhúshoz jutok. Az pedig egyenesen főnyeremény, hogy a forrás itt van a szomszédban, mert így élő kapcsolatban vagyunk a jószágot nap mint nap a saját lován kihajtó Bencével. Így volt lehetséges az a közös kísérletezés, amelynek eredményeképpen, egyévnyi próbálkozás után sikerült megtalálunk a számunkra legideálisabb keresztezést – Angus anya és Blonde d’Aquitaine bika –, amely valóban telitalálatnak bizonyult. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy ma már a Carpaccio Bence egyetlen vásárlója, hiszen az általa termelt borjúhúsból készült fogások hihetetlen népszerűségnek örvendenek – a velencei borjúmáj-kontingens például általában 1-2 óra alatt elfogy.

Az olasz konyha másik fő alapanyaga Ivácson Attila sajtkészítő mester veszprémi műhelyéből érkezik. Vele már hosszú ideje kapcsolatban állunk, hiszen régóta vásárolunk tőle különböző sajtokat. Attila néhány éve nagy fába vágta a fejszéjét: elhatározta, hogy pont olyan mozzarellát akar készíteni, mint amilyet Dél-Olaszországban állítanak elő. Nápolyban tanulta meg a cseppet sem egyszerű műveletet. Prímán, tehetjük hozzá: soha nem felejtem el annak a pizzának a mennyei ízét, amelyet az ő mozzarellájával sütöttem magamnak. Természetesen azonnal tenyérbe csaptunk, és azóta is ő lát el bennünket ezzel a porcelánfehér finomsággal.

Nos, a zöldfűszerekért tényleg nem kell messzire menni, csak a hátsó kertig. Két oka is van annak, hogy miért bíbelődünk még saját veteményessel is. Az egyik: hihetetlenül jó érzés olyan salátát az asztalra tenni, amely a szemünk láttára növekedett, és amelyről tudjuk, hogy mentes a növényvédelem és a szállítás káros hatásaitól. A bazsalikom, a borsmustár, a petrezselyem, a zsálya, a kakukkfű, a rozmaring, a zeller és a különféle saláták mind-mind ott zöldellnek a kertben. A másik: a napi stresszt mi mással is lehetne jobban levezetni, mint egy kis locsolással...